Close
Pregled stranice je prikazan za region Crna Gora

Lasersko siječenje raznih vrsta materijala

Predstavite se Vašim potencijalnim klijentima

Vizit karta govori o Vašem brendu i ona je efikasan način da impresionirate i održite kontakt sa klijentima.


Lasersko sječenje drveta

Lasersko sječenje drveta vrši se najnovijim laserskim sistemom koji daje savršen rez. Laser pri samom sječenju drveta pravi lijepu mahagoni boju na ivicama sječenja, a bez paljenja samog materijala. Graviranje u drvetu je popularno u smislu izrade reklamnog materijala (gravura na drvetu: privesci, suveniri, drvene vizit kartice, makete predmeta od drveta i tome slično).Sam proces je čista i brza obrada materijala laserskim snopom, odnosno bez dodira drveta i mašine.

Lasersko graviranje metala

Lasersko graviranje metala je nova tehnologija koja je zamijenila klasično mehaničko CNC graviranje. Brzinom koja je 100 puta veća od klasičnog CNC graviranja, dobijamo gravuru u metalu u različitim nijansama i bojama. Postoje mnoge vrste primene lasera u prerađivačkoj industriji metala, i uglavnom podrazumevaju lasersko rezanje, lasersko graviranje, ali i lasersko zavarivanje. Gravura u metalu ili markiranje na metalu je fini proces obrade bez kontakta s površinom koja se obrađuje.

Lasersko siječenje kože

Lasersko sječenje kože podrazumijeva da laser ne dodiruje sam materijal, tako da je sve čisto, i vrši se bez paljenja i ikakvih oštećenja materijala. Sama tehnika je, kao što smo pomenuli, delo sofisticirane tehnologije, koja vrši rezove u koži. Laser vrlo jednostavno dopire do svih dijelova ovog mekanog materijala i to je očiglednije što su komplikovaniji rezovi i deblja koža u pitanju.

Lasersko siječenje mermera

Laserski zrak napada površinu mineralnog materijala i mineral je ugraviran samo na nekoliko mikrona. Što je finija tekstura kamena, biće oštrija i čistija grvura.Kako je mermer prilično izdržljiv mineral sama trajnost će biti dugoročna dok materijal odolijeva raznim uticajima.

Laserska obrada klirita

Lasersko sječenje kirita obavlja se bez dodira lasera i same površine podloge, tako da proces prolazi bez prljanja i oštećenja oko sječenog materijala. Laserska tehnika koja se ovdje koristi spada u najmoderniju vrhunsku tehnologiju koja vrši rezove u plastici veoma precizno.

Lasersko siječenje papira

Lasersko sječenje papira najviše se koristi za izradu vizit karti, zatim u primjeni šablona za pripremu za štampu, ali ih pronalazimo i u proizvodima široke namjene. Bez obzira da li kreirate logotipe, fotografije ili ukrasne predmete za personalizaciju, uvijek dobijate impresivno precizne gravure i vrlo precizne rezne ivice.

Želite da sve Vaše ideje ostvarite na jednom mijestu?