+382 67 091 107
HomeGRAFIČKA DORADAKORIČENJE

KORIČENJE

Koričenje je jedan od završnih procesa dorade štampanog materijala. Postoji više vrsta tehnika koričenja, kao što su koričenje plastičnom spiralom, koričenje žičanom spiralom, koričenje lepkom ili tzv meki povez i tvrdi povez.
Ovo su neki od najčešćih postupaka koje Vam mi svakako možemo pružiti.
Koričenje plastičnom spiralom se najčešće koristi za seminarske radove, kataloge, skripte, blokove, sveske i slično.  Prilikom poveza plastičnom spiralom nudimo Vam i odabir raznih boja mat i sjajnih providnih folija i kartona raznih debljina koje dodatno ukrašavaju vaše štampane radove.

Koričenje žičanom spiralom je način kojim se povezani materijal održava čvršćim a deluje i atraktivnije. I ovde Vam nudimo nudimo odabir raznh boja folija (mat ili sjajna), kartona raznih debljina koji dodatno ukrašavaju Vaše štampane radove.

Meki povez – koričenje lepkom, je povez za knjige, stručne radove, kataloge i slično, sa koricama od kartona do 500gr/m2. Postupak povezivanja se vrši sa lepkom, a korica se prethodno može plastificirati mat ili sjajnom pvc folijom, što povezanom materijalu daje duži period trajanja u izvornom obliku.

Tvrdi povez – tvrdo koričenje je povez sa koricama od čvrstog kartona kao što je npr lepenka a koje su obično obložene tekstilom, tj platnom, tvrđim štampanim ili neštampanim papirom, a ponekad i kožom. Ovaj način koričenja je najzastupljeniji kod povezivanja knjiga, diplomskih radova, doktorskih disertacija, eksluzivnih kataloga, menija, rokovnika…

 

NikicDigital© 2016, All Rights Reserved | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
EnglishRussianSerbian